Word Basis

Word is waarschijnlijk het meest gebruikte computerprogramma ter wereld. Toch hebben veel mensen die ermee werken er nooit een cursus in gehad. Ze hebben bijna allemaal met Word leren werken door het gewoon te doen. Net als jij waarschijnlijk.

Toch kan het een goed idee zijn om wél een keer een ochtend of een middag wat dieper in Word te duiken. Vooral als Word het programma is dat je zo’n beetje de hele dag gebruikt.

Je hebt in de loop van de tijd natuurlijk zo je eigen manier van werken met Word ontwikkeld. Je doet bepaalde dingen altijd op een  bepaalde manier en daar denk je niet meer over na. Maar hoe weet je of jouw manier van werken met Word ook de handigste en snelste manier is? Dat weet je pas als je de mogelijkheden van Word écht kent, zodat je kunt kiezen. Daarvoor moet je er óf zelf een tijdje op studeren óf je doet een training.

De training Word Basis is dan een prima keus.

Wat leer je in de training Word Basis?

In deze training leer je vooral hoe Word als het ware ‘denkt’ en hoe je hier handig gebruik van kunt maken. Je leert alles over in Word elementaire zaken zoals:

Tekst-eindes
 • Regel.
 • Alinea.
 • Pagina.
 • Verborgen tekens.
Twee stukken tekst kunnen er op het oog precies hetzelfde uitzien. Maar als je een kijkje 'achter de schermen' neemt, kunnen er belangrijke verschillen zijn.
Opmaak
 • Opsommingen.
 • Stijlen.
 • Sjablonen.
Een lijstje met bolletjes is zo gemaakt. In sommige teksten – zoals notulen en contracten – heb je opsommingen op meer niveaus en met andere tekens dan bolletjes nodig. En dan beginnen de problemen…
Overzichten
 • Tabs.
 • Tabellen.
 • Kolommen.
 • Converteren.
Getallen en andere gegevens kun je op verschillende manieren netjes naast elkaar krijgen. Met spaties uitlijnen is ook een manier, maar niet echt de handigste.
Speciale tekens
 • Spaties.
 • Afbreken.
 • Autocorrectie.
 • Toetsenbordindeling.
Ook bij letters, leestekens en de ruimte ertussen is er ‘achter de schermen’ meer mogelijk dan je misschien denkt. En ook hier kun je de zaken zo handig regelen als je wilt.

Dit rijtje ziet er misschien nogal abstract uit. Het zijn dan ook niet allemaal onderwerpen die je in een typische cursus Word voor Beginners tegenkomt. Daarom heet deze training ook niet zo. ‘Basis’ staat voor 'de basis van Word'.

Hoe gek het misschien ook klinkt, maar eigenlijk zou iedereen die veel met Word werkt deze basis moeten kennen. Iedereen die zo’n beetje elke dag met Word werkt, heeft namelijk ook elke dag te maken met specifieke Word-problemen. Opsommingen die alsmaar niet doen wat je wilt. Rare verschijnselen op de pagina waarvan je geen idee hebt wat je eraan kan doen. Plaatjes die weigeren te blijven staan waar je ze neerzet. Gekke inspringingen. Stukken tekst die ineens naar de volgende pagina springen. Om maar een paar beruchte ergernissen te noemen.

Weet je eenmaal hoe Word ‘werkt’, dan heb je hier nooit meer last van, want dan weet je precies hoe je deze problemen (en hun bijbehorende ergernissen en tijdverspilling) kunt voorkomen. Een vaak gehoorde reactie van deelnemers aan deze training is dan ook: woo, had ik dat maar veel eerder geweten! Dat had me een hoop tijd en ergernis bespaard!

Algemene vaardigheden

In deze training leer je ook vaardigheden waarmee je veel voorkomende handelingen snel, zeker en met de minst mogelijke moeite kunt uitvoeren. Je oefent met:

Trefzeker selecteren.
De rechter muisknop.
Sneltoetsen.
Combineren muis en toetsenbord.

Deze vaardigheden komen je goed van pas in Word en in elk ander programma.

Training Word Vervolg

Na Word Basis kun je kiezen voor Word Vervolg. In deze training oefen je naar keuze met een of meer speciale functies van Word. Dat kan ook in de vorm van een training Hands-on. Je werkt dan aan een specifieke taak en krijgt tips, advies en begeleiding van de trainer.

Hoe wil je les hebben?

Als je als enige deelnemer les wilt hebben, kies je voor een Individuele Training. Alle aandacht is dan voor jou.

Samen Trainen is ook mogelijk. Je hebt dan met z'n tweeën les, bijvoorbeeld met een collega of vriend(in).

Bij een Incompany Training heb je met een of meer collega's les bij jullie op kantoor.

Aanmelden en informatie

Wil je ook als een professional leren werken met Word? Laat je wensen weten of bel 0229 - 755 355 voor meer informatie.