Leer Excel, Word of Outlook op uw manier
Home » Cursussen » Cursus Word – Basis en Vervolg

In de cursus Word kijk je soms even achter de schermen.

Word is het meest gebruikte Office-programma. Je kan er dan ook elke tekst mee maken, van een eenvoudig briefje tot een heel boekwerk. Maar toch loop je er als Word-gebruiker soms tegenaan dat Word alsmaar niet lijkt te willen doen wat jij wilt. Hoe los je dat op? Dat leer je in onze cursus Word.

Je kunt Word zien als een kist met gereedschappen. Sommige daarvan heb je altijd nodig, waarvoor je Word ook gebruikt, en die moet je dan ook echt goed kennen. Daarnaast is het handig om te weten hoe Word ’achter de schermen’ werkt, zodat je opmaakproblemen kunt voorkomen. Het zit allemaal in de cursus Word Basis.

Heb je de basis onder de knie, dan kun je met de meer geavanceerde mogelijkheden van Word leren werken in een of meer lessen Word Vervolg.

Werk je liever direct aan een specifiek Word-document, dan kun je kiezen voor een sessie Word in de Praktijk.

Cursus Word Basis

In een of twee basislessen (afhankelijk van je kennis en ervaring) leer je alles wat je nodig hebt om vlot met Word te kunnen werken. De volgende onderwerpen staan in ieder geval op het programma:

  1. Regels en alinea’s
  2. Opsommingen
  3. Tabellen
  4. Opmaak
  5. Pagina-indeling

Als je net begint met Word moet je rekenen op twee lessen.

Cursus Word Vervolg

Heb je de basis van Word in de vingers, dan kun je de mogelijkheden van het programma verder verkennen. Hoeveel lessen hiervoor nodig zijn, hangt af van van je wensen. Vaak gebruikte toepassingen zijn bijvoorbeeld:
word-afbeeldingen

Afbeeldingen en illustraties

In Word kun je vlot en gemakkelijk afbeeldingen plaatsen en bewerken. Vormen tekenen gaat ook prima. Een apart programma heb je bijna nooit nodig.
word-indeling

Indeling en structuur

Lange teksten zoals rapporten en verslagen worden overzichtelijker met een voorblad, hoofdstukken, paginanummers, een inhoudsopgave, kop- en voetteksten.
word-redactie

Redactie en samenwerken

Aan sommige teksten wordt door meer mensen gewerkt. Met functies als Opmerkingen en Wijzigingen bijhouden gaat dat het best, online of per mail.

Standaardisering

Veel gebruikte opmaak, indelingen en hele tekstblokken kun je in Word opslaan en bewaren, zodat je ze keer op keer direct opnieuw kunt gebruiken.

Formulieren en beveiliging

Een document wordt een formulier door bepaalde delen te blokkeren, andere delen te verbergen en alles tegen ongewenste wijzigingen te beveiligen.

Cursus Word in de Praktijk

Misschien heb je niet zozeer behoefte aan een algemene cursus, maar aan directe praktische hulp. Je hebt bijvoorbeeld een bepaald Word-document waar je veel mee werkt, je wilt dat verbeteren, maar je weet niet precies hoe.

De les kan zich dan helemaal op dat bestand richten, waarbij de trainer samen met jou met het bestand aan het werk gaat om je wensen te realiseren. Dat kan letterlijk aan je bureau.

Behalve dat je weer meer leert over Word, is het voordeel natuurlijk dat je er onmiddellijk in de praktijk mee aan de gang kunt.

Kosten, datum, locatie

De kosten van een Individuele Cursus in Hoorn bedragen € 55,- (btw-vrij) per uur.

Bij een Incompany Cursus hangen de kosten o.a. af van het aantal deelnemers en van de locatie.

Locatie, datum en tijd: in overleg.

Meer informatie

  0229 – 755 355 of stuur een bericht: