Leer Excel, Word of Outlook op uw manier
Home » Cursussen » Cursus PowerPoint

PowerPoint kan wél leuk zijn. Ook voor het publiek.

PowerPoint is een presentatieprogramma. Hierbij denk je al snel aan iemand die een verhaal vertelt met dia’s erbij. Zo wordt het programma inderdaad veel gebruikt.

Er zijn daarnaast toepassingen die wat minder bekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zelfstandig draaiende presentatie, op een videoscherm bij een evenement.

Maar ook voor online filmpjes (YouTube!), instructievideo’s en reclamespots is PowerPoint goed te gebruiken. En zelfs om er een digitaal fotoalbum mee te maken.

Kortom, PowerPoint is een veelzijdig programma, waar je heel creatief mee kunt zijn. Als je eenmaal de mogelijkheden kent, heb je verder vooral je eigen verbeeldingskracht nodig.

PowerPoint Basis

In een of twee basislessen (afhankelijk van je kennis en ervaring) leer je alles wat je nodig hebt om vlot met PowerPoint te kunnen werken. De volgende onderwerpen staan in ieder geval op het programma:

Vormgeving vastleggen

Voordat je de dia’s begint te vullen, is het verstandig om eerst de achtergrond en andere opmaak van de dia’s vast te leggen.

Dia’s kiezen

Dia’s kunnen verschillende indelingen hebben. Door consequent de goede indeling te kiezen en dia’s te dupliceren bespaar je tijd.

Inhoud creëren

Aantrekkelijke en effectieve dia’s bestaan uit veel beeld en weinig tekst. Foto’s, tekeningen, illustraties, video, animaties, keus genoeg.

Voorstelling inrichten

Een film moet je timen en monteren om er een vlot lopend geheel van te maken. Dat geldt net zo voor een diavoorstelling, ook als je er zelf bij praat.

Presenteren

Een goede presentatie vraagt om een goede voorbereiding én een goede follow-up, bijvoorbeeld in de vorm van een hand-out.

Publiceren

Je kunt van je presentatie voor elk doel en medium een publicatie maken, zoals: een PDF, een foto-album, een doorlopende voorstelling of een video.

PowerPoint in de Praktijk

Misschien heb je niet zozeer behoefte aan een cursus, maar aan directe praktische hulp. Je hebt bijvoorbeeld een bepaalde presentatie waar je veel mee werkt, je wilt dat verbeteren, maar je weet niet precies hoe.

De les kan zich dan helemaal op dat bestand richten, waarbij de trainer samen met jou aan het werk gaat om je wensen te realiseren. Dat kan letterlijk aan je bureau.

Behalve dat je weer meer leert over PowerPoint, is het voordeel natuurlijk dat je er onmiddellijk in de praktijk mee aan de gang kunt.

Kosten, datum, locatie

De kosten van een Individuele Cursus in Hoorn bedragen € 55,- (btw-vrij) per uur.

Bij een Incompany Cursus hangen de kosten o.a. af van het aantal deelnemers en van de locatie.

Locatie, datum en tijd: in overleg.

Meer informatie

Bel 0229 – 755 355 of stuur een bericht: