Cursus Outlook

Outlook betekent: e-mail. Voor veel Outlook-gebruikers houdt het daarmee zo’n beetje op.

Jammer! Want Outlook kan ook je afspraken voor je bijhouden, je tijdig vertellen wat je nog vandaag moet doen en informatie over je relaties bijhouden. En met je e-mail kun Outlook je veel meer helpen dan je waarschijnlijk weet.

Eigenlijk is Outlook een soort persoonlijk assistent. Eentje die niets vergeet en 24 uur per dag voor je klaar staat. Via je pc, je tablet en je smartphone.

Je moet hem alleen nog even aan het werk zetten!

Wat leer je over Outlook?

De vier belangrijkste onderdelen van Outlook zijn E-mail, Agenda, Contactpersonen en Taken. In één les kunnen die niet alle vier tot in alle details aan bod komen.

Wat je in de les precies leert, hangt af van de ervaring die je al met Outlook hebt opgedaan, van je manier van werken en natuurlijk van je eigen wensen.

Wat je keus ook is, in een Basistraining leer je Outlook goed genoeg kennen om er in je werk volop gebruik van te kunnen maken.

Wil je nog meer van Outlook weten, dan kun je er in overleg een Vervolgtraining aan vast knopen.

Het Outlook-venster
De outlook-vensters (schema)
Het Outlook-scherm is eigenlijk een soort bureaublad, met bakjes In en Uit. Maar je kunt er ook je rolodex, je agenda en je to-do-lijstje op kwijt.
Startscherm.
Mappenvenster.
Leesvenster.
Takenbalk.
.
.
E-mail
Het dialoogvenster Snelle Stappen
Als elke dag je Postvak In vol loopt, is er één ding wat je kan doen om geen ‘e-mail-stress’ te krijgen: laat Outlook zoveel mogelijk automatisch afhandelen!
Postvak In.
Mappen.
Snelle stappen.
Regels.
Opmaak.
.
Contactpersonen
Soorten weergave van personen
Outlook bewaart de mailadressen van mensen met wie je contact hebt. In Contactpersonen bewaar je ook hun telefoon, hun adres en zelfs hun verjaardag.
Aanmaken.
Adresboek.
Weergave.
Groepen.
.
.
Agenda
De Outlook-agenda
De Outlook-agenda geeft je overzicht over je dag en je werkzaamheden, waarschuwt je tijdig als je een afspraak hebt en houdt ook nog vergaderstukken voor je bij de hand.
Afspraak.
Gebeurtenis.
Vergadering.
Terugkeerpatroon.
Bijlagen.
Weergave.
.
.
Taken
Weergave van Taken-lijst
Taken zijn dingen die je binnen een bepaalde periode moet (of wil) doen, maar niet per se op een bepaalde tijd. Outlook waarschuwt als de deadline nadert.
Aanmaken.
Opvolgen.
OneNote.
Toewijzen.
Weergave.
.
Problemen oplossen
Dialoogvenster gegevensbestanden
Outlook kan bij het starten wel eens nukkig doen. Meestal kun je dat vrij eenvoudig verhelpen. En af en toe een backup maken van alle gegevens is altijd verstandig.
Accounts.
Gegevensbestand.
Profielen.
Veilige modus.
Archiveren.
Back-up.

Info en aanmelden

Wil je ook als een professional leren werken met Outlook? Laat het meteen weten en bel 0229 - 755 355. Of meld je meteen aan. De trainer neemt dan snel contact met je op, zodat je je wensen verder kunt bespreken.