Leer Excel, Word of Outlook op uw manier
Home » Cursussen » Cursus OneNote

Met OneNote houd je alle informatie bij elkaar

Met OneNote maak je digitale notitieblokken. In zo’n blok kun je alle informatie bewaren die je wilt. Tekst, afbeeldingen, audio, video, scans, kopieën van of links naar webpagina’s en bestanden. Snel even iets noteren kan zonder het programma te openen.

De gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos: receptenboekje, studie-aantekeningen, projectinformatiemap, lesmateriaal, dossier, vakantieplanning, noem maar op.

Je kunt een notitieblok uiteraard ook delen, helemaal of gedeeltelijk, met jezelf (telefoon-app) of met anderen.

OneNote Basis

In een of twee basislessen (afhankelijk van je kennis en ervaring) leer je alles wat je nodig hebt om vlot met OneNote te kunnen werken. De volgende onderwerpen staan in ieder geval op het programma:

Notitieblok maken en delen

Een nieuw notitieblok sla je lokaal op of op OneDrive, zodat je er via de OneNote App op je telefoon bij kan en het met anderen kan delen.

Indelen

Met secties (hoofdstukken), pagina’s en subpagina’s kun je een notitieblok overzichtelijk indelen. Achteraf toch anders indelen is geen probleem.

Inhoud

Afbeeldingen, tekst, bestanden, webpagina’s, audio en video, alles op je beeldscherm kun je naar een notitieblok kopiëren. Opslaan gaat automatisch.

Informatie terugvinden

Elk element kun je met een tag markeren, zodat je alle info met een bepaalde tag op ieder gewenst moment kunt opvragen, waar het ook staat.

Exporteren

Je kunt een pagina, sectie of heel blok met een klik omzetten in een Word-document, een PDF, een webpagina of een ingepakt OneNote-pakketje.

OneNote in de Praktijk

Misschien heb je niet zozeer behoefte aan een cursus, maar aan directe praktische hulp. Je hebt bijvoorbeeld een bepaald project waarbij je OneNote veel gebruikt, je wilt dat handiger kunnen, maar je weet niet precies hoe.

De les kan zich dan helemaal op dat gebruik richten, waarbij de trainer samen met jou aan het werk gaat om je wensen te realiseren. Dat kan letterlijk aan je bureau.

Behalve dat je weer meer leert over OneNote, is het voordeel natuurlijk dat je er onmiddellijk in de praktijk mee aan de gang kunt.

Kosten, datum, locatie

De kosten van een Individuele Cursus in Hoorn bedragen € 55,- (btw-vrij) per uur.

Bij een Incompany Cursus hangen de kosten o.a. af van het aantal deelnemers en van de locatie.

Locatie, datum en tijd: in overleg.

Meer informatie

  0229 – 755 355 of stuur een bericht: